Alla inlägg under december 2007

Av Magdalena - 7 december 2007 20:50


 


Nu har alla fyra öppnat sina ögon och de är så otroligt söta. Nu står de upp på sina fyra små tassar och de har tagit sina första ordentliga kliv mot mammas mjölkbar för det är ju just den som är huvudintresset och kommer vara så ett tag till. De påminner lite om Bambi på hal is när de "vinglar" fram på sina ostadiga tvåveckorsben.


På lördag fyller de 2-veckor och bilder på de små kommer att läggas ut på hemsidan. Hanvalparna har fått sina stamtavlenamn och tikarna får nog sina namn nu i dagarna. Kulldata kommer också att uppdateras nu i helgen.


HEMSIDA

Jag försöker att göra en ny sida men på något sätt har lusten avtagit och mest tid har jag lagt vid att bara titta på de små söta godingarna. Jag kan sitta hur länge som helst, så otroligt rofyllt och fantastiskt att se när Tequila rår om sina valpar. Ja, just det var ju hemsidan jag nämnde, vi får helt enkelt se hur det blir. Jag vill dock komma ifrån iframe eftersom folk nuförtiden har så hög upplösning och då blir ramen bara en liten plutt. Är det någon där ute som möjligtvis vet hur man kan anpassa iframe efter upplösning så får ni jättegärna skicka era tips till mig :-)

dogbyteskennel@hotmail.com

Av Magdalena - 6 december 2007 17:26


Idag kom de efterlängtade nummerlapparna till Stockholm. Vi åker nästa lördag och ska sova kungligt på Scandic som ligger, ja just det, vid kungens kurva ;-) Vi har bokat bord framemot kvällskvisten med goda vänner. Det ska bli riktigt skönt att få en dag "fri" inför den stora utställningen och äta gott och umgås med vänner. Läääängtar! Jag kommer dock att sakna "mina" små valpar härhemma, men de är i goda händer. Mina barn eller rättare sagt tonåringar, Daniel 16 och Emelie 15 år, och Johan är hemma och myser med dem.... Hm, lite avundsjuk på det ;-)


Det som är snopet är att Boss och Tummelisa kommer ställas samtidigt, de har ett  nummer ifrån varandra. Hur snabb jag än är kommer jag aldrig att hinna ställa bägge men vad gör det när en proffshandler rycker in ;-)





Av Magdalena - 5 december 2007 22:15


Idag så öppnade den ena tikvalpen sina ögon. Den första hon såg av oss fyrbenta var dottern Emelie :-) nästa var jag... De kravlar runt rejält och de tränar sina benmuskler med jämna mellanrum. De skjuter ifrån och försöker stå upp, om två veckor är det definitivt mer liv både i och utanför valplådan.


Johan snickrade ihop en ny låda till valparna idag med höga kanter. TACK Johan, den blev kalasfin :-))


Idag har vi även "gått ut med" vår nästa planerade parning. Det är vår röda rubin Pepzi som ska få bli mamma för andra gången. Hennes valpar från förra kullen är oerhört lika henne så det ska bli skoj att se om det blir så även denna gång. Är ni intresserad av en röd pärla så hör av er. Jag tror stort på den här kombinationen och är ni intresserade av utställning har ni företräde.


 Mer om den planerade kullen kan ni läsa om på min hemsida under sidan valpar.

Av Magdalena - 3 december 2007 12:37

 

Kloklippningsdags!


Det är en enkel procedur att klippa deras klor när de är så små och inte speciellt livliga. Det lär nog bli lite knepigare nästa gång, men när det gäller kloklippning finns det bara en väg och det är att vara mer envis än de små liven. Det är viktigt att man klipper deras klor redan vid en veckas ålder för att de inte ska riva sin mamma när de diar och klorna blir även som små hullingar och fastnar gärna i mjukt underlag. Jag tror också att det är bra att klippa deras klor en gång i veckan från en veckas ålder tills de lämnar oss runt åtta veckor. De blir vana vid att man pysslar med deras tassar och  förhoppningsvis kanske denna enkla hantering kan underlätta för kloklippandet framöver. Tyvärr, är det många vuxna dp som måste åka till veterinären för att få klorna klippta och det är ingen rolig situation vare sig för ägaren eller för den drabbade hunden. En dvärgpinscher kan vara en riktig envis söt liten rackare och det är viktigt att man som ägare är tydlig och att man inte låter den söta lilla valpen vinna i sådana lägen.


Än så länge händer det inte så mycket i deras liv utan A och O de första veckorna är lugn och ro med sin mamma. Man ska inte lyfta små valpar i onödan utan låta de få värme, trygghet och kärlek av sin mor och tids nog kommer tiden när de väljer mitt knä (och gissa om jag längtar!!!)

Av Magdalena - 1 december 2007 00:27

Blogga & Valpar

Jag är inte speciellt bra på att hålla liv i min blogg! Just nu går dock all ledig tid till att bara titta på de små valparna. Det är en så kort tid och det gäller att njuta av den. Om jag kunde så skulle jag spela in ljudet när de diar, så att ni alla fick ta del av detta underbara ljud. Det är så oerhört mysigt och totalt avslappnande och man somnar så gott av deras smackande.

 

Tequila har nu börjat lämna valparna lite smått, cirka fem minuter i alla fall och dagens höjdpunkt enligt henne är nämligen matlagning och då bara måste man kika och se vad de tvåbenta ska käka. Men så fort hon hör ett litet pip så ser man henne vända på en femöring. Sicken underbar mamma hon är vår lilla Tequila.

 

Boktips

Jag har ett boktips. Boken heter ”Aktivering - Smart lek med din hund” av Nina Roegner och Alexandra Kamis. Boken är personligt skrivet och ger massa härliga tips på hur du aktiverar din hund från valp till senior. Nu har jag inte kommit så långt i boken men jag lovar att ge en fullständig recension så fort den är utläst. Jag ska testa lilla Tummelisa och se om man kanske kan lära henne att räkna.

 

Lite mer om våra valpar 

Valparna har nu hunnit bli en vecka och bilder på de små kommer senare under dagen om jag nu kan slita mig från valplådan…och tanken är att jag ska göra en egen gallerisida åt vårt lilla Simpsongäng.


 Utställning 

120 dvärgpinschrar ska ställas i Stockholm. ETTHUNDRATJUGO STYCKEN WOW!!! Det ska bli roligt att få se så många på samma gång. Kom gärna fram och säg HEJ om ni ser mig.


Vill ni läsa mer om denna STORA utställning klicka här!

OBS! Juniorklassen har fått ny domare och ställs i ring C33 medan resterande pinnar showar loss i ring C37! Starttiden är densamma kl.9.00 Mer kan ni som sagt var läsa i länken ovan (pdf-fil)


Välkommen hit!


Varmt välkommen till vår BLOGG.

33 dvärgpinschrar har namnet Dogbytes i sitt prefix och vår första kull föddes 2006 och vår sista 2010.


Våra blogginlägg

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv från juli 2007

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards