Direktlänk till inlägg 4 december 2010

Filmkullen - Bentley - Multic

Av Magdalena - 4 december 2010 22:01


Det är långt mellan blogginläggen, men desto mer händer det på hemsidan och framförallt läggs det in nya bilder titt som tätt på filmkullens egna sida.

Här är filmkullens sida!


Alla valpar har nu fått sina tilltalsnamn och det är: Moltazz (svart hane), Leo (röd hane nr 1), Ture (röd hane nr 2), Ziri (svart tik) och Zoda (röd tik). De har också fått sina registeringsnr/stamtavlor från SKK.


Valparna har passerat femveckorsdagen! Det betyder tre veckor till här hos oss, sedan är de flyttfärdiga och dagen före dopparedagen kommer samtliga familjer och hämtar sina små. Det är verkligen nedräkning för de blivande mattarna och hussarna, medan nu börjar den stora socialiseringen härhemma. Det vankas både bilfärd, besök hos Zinki, hantering med mycket mera och imorgon ska de små få känna på snön för första gången under sina små tassar.


Här kommer lite kort info om hur jag upplever valparnas personlighet så här långt:

ZODA: Alltid först och främst i ledet. Hon "pratar" gärna och berättar högt för oss alla vad hon tycker och tänker. Hon är otroligt glad och påminner helt och hållet om Tummelisa i sitt sätt (Tequilas dotter från hennes första kull, som bor här hemma hos oss). Zoda är idagsläget en kraftfull tik och det ska bli spännande att se henne växa upp till en stor liten dam.   


ZIRI: Minstingen och godingen...   som verkligen vet vad man har svansen till och även bakdelen av kroppen, nämligen till att vifta med. Man tror nästan att den lilla bönan ska gå av på mitten av glädje för glad är hon hela tiden och är en mycket trygg liten varelse som gärna går undan och sover, men är alltid med på ett hörn när det vankas både bus och mat. Ziri är trots sin litenhet en mycket bra byggd valp med en kort kropp och med glädje ska vi följa även denna lilla svarta pärla!


MOLTAZZ: Medan syskonen härjar tar Moltazz det lite med ro och hoppar in i leken när han får lust annars ligger han hemskt gärna på rygg och blir kliad på magen. Han är en riktig livsnjutare, men också en som vill ha mycket närhet och kontakt. Han är nog slående lik tjuren Ferdinand i sitt sätt och precis som denna tjur så har även Moltazz glimten i ögat, men det allra bästa som finns är att inte ligga under en korkek utan under dotterns täcke och titta på teve..... Tittar jag tillbaka påminner han väldigt mycket om Tequilas son Homer när han var liten. Himla kul att se dessa likheter!   


LEO: Den lilla röda tuffingen som alltid är med på ett hörn, och han hänger mestadels ihop med systern Zoda. De är ett litet par och hittar gärna på små bus tillsammans. Han är en kille som syns, för han visar gärna upp sig och gillar uppmärksamhet. Leo påminner mycket om Caspian och vi får se om dessa likheter följer med honom ju mer han växer. Han är en riktig liten spjuver vår goa Leo.   


TURE: En liten busunge sammanfattar honom allra mest och bäst!   Han är en riktig liten charmör trots sina ynka femveckor, och vet redan hur man charmar som bäst för att få krypa upp i famnen och få vara riktigt nära och gosa. Ture har en mycket kort och fin kropp och en mörkröd päls och man ser likheter både från mor och far i hans utseende och sätt. Ture är precis som sina syskon en framåt och glad valp som tar för sig av både det ena och det andra.


-----------------------------------------------------------------------

Med spänning väntar vi in januari då förhoppningsvis Bentley (Dogbytes On A Break With Ross) ska bli pappa. Det är i mina ögon en spännande kombination och i valparnas stamtavla finner man många fina och storslagna hundar. Många av dessa hundar har jag träffat i verkligheten och de är både trevliga, lättsamma och dessutom riktigt fina.

För mer info om den kommande kombinationen kika här!
Vi önskar Carola på Camalis Kennel ETT STORT LYCKA TILL!!!

 

-----------------------------------------------------------------------
Multatuli Top Gear *MULTIC*
har nu flyttat till sina nya ägare och vi tackar för tiden vi har haft förtroendet att tillsammans med Åsa på Top Gears Kennel äga denna ryska goding. Vi önskar de gamla och de nya ägarna ETT STORT LYCKA TILL!!!

 

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Magdalena - 27 juni 2012 01:15

Mycket, ja väldigt mycket, har hänt sedan jag skrev sist. Jag har värderat och omvärderat och har "gått" från hunduppfödare till "vanlig" hundägare. Orsaken/orsakerna är många, men framförallt handlar det om att frigöra tid för mig och mina hundar. E...

Av Magdalena - 4 april 2011 00:46

  Jag kan varmt rekommendera en valp från Ulrika. Valparna har redan fått en stabil och trygg grund att stå på då de har fått vara med om det mesta som en valp ska möta under sina första månader i livet. För fler foton och mer information kika in p...

Av Magdalena - 4 april 2011 00:28


  Jag har under en längre tid väntat in svar från Växjö Brukshundklubb om att anordna ett Uppfödar-MH i maj. Dessvärre fick jag besked nu ikväll om att det inte går att få tag i tillräckligt med folk (figuranter) så därför blir det inget av i vår. ...

Av Magdalena - 25 mars 2011 19:32


  Vi på Dogbytes vill såklart skicka massa grattishälsningar till vårt fina friendsgäng som föddes hos oss för två år sedan.   Vi hoppas att ni alla har haft en bra dag med massa godsaker!   HIPP HIPP HURRAAAAAA!!!!!       ...

Av Magdalena - 6 mars 2011 18:31


       Tummelisa blir kliad på sitt favoritställe! Hon går runt och lyfter på benet för alla som sitter ner på golvet och ber vänligt men bestämt om lite "kli". . .      Det finns så många sidor av att vara uppfödare! Den stora glädjen över våra ...

Välkommen hit!


Varmt välkommen till vår BLOGG.

33 dvärgpinschrar har namnet Dogbytes i sitt prefix och vår första kull föddes 2006 och vår sista 2010.


Våra blogginlägg

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv från juli 2007

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards