Alla inlägg under mars 2009

Av Magdalena - 26 mars 2009 13:33

Tequila är bekymrad dessa dagar då hennes lilla dotter har fått valpar och förstår inte riktigt varför hon inte kan få vara med och hjälpa till. Tequila älskar valpar och att få rå om de små liven. Hon saknar säkerligen sin dotter Tummelisa med. De två är ett otroligt par, mamma och dotter. De gör allt tillsammans och har alltid gjort. De har hängt ihop i vått och torrt och aldrig ens gruffat på varandra. Mat, hundgodis, grisöron allt har de delat på och aldrig har de utväxlat ett enda ont ord någonsin utan tvärtom delat på alla läckerheter. De sover alltid tillsammans och oftast så lägger sig Tummelisa ovanpå sin mor.

 

När Arisha kom för ett år sedan bjöds hon i gemenskapen och försöker nu få igång "gammeltanten" på lite bus och det går efter en stund, men så fort Tequila hör en liten valp så springer hon i full fart mot sovrumsdörren och viftar på svansen och hela kroppen säger: SLÄPP IN MIG! Hon är bara för god vår nybakta mormor :-)

 

Ni kan tro att Tequila längtar efter dagen då valparna flyttar ut i köket, då kommer hon att tvätta, busa och gosa med valparna hela dagarna och det är positivt för valparna att få fler hundar att umgås med i detta fall sin mormor och en liten ryska, som redan förra året var en kanonduktig extramamma till både Internet och Super Mario-kullen.  

 

VALPAR

Nu har det gått lite mer än ett dygn sedan valparna kom till världen och valparna blir väl omhändertagna av lilla Tummelisa och man kan se hur nöjd hon är över sina valpar!

 

Namnen är så gott som klara, de ska byggas på en aning och bli lite längre, men här är arbetsnamnen (förslag mottages gärna i vår gästbok):

 

Joey (svart hane), Ross (röd hane), Rachel och Phoebe (röda tikar)

Ha en fortsatt bra vecka!

Av Magdalena - 17 mars 2009 17:33


Lilla stora tjocka goa Tummelisa mäter nu 50 cm runt midjan (eller där den en gång fanns!) Hon har en höjd på 26 cm, så hon är nästan dubbelt så tjock som hög.....


Men, hon skuttar på bra när vi är ute och går och fortfarande vägrar hon att bli blöt om tassarna och hoppar kanske inte lika elegant som förr över pölarna men hon gör så gott hon kan.


Hennes favoritsyssla just nu är att äta, mysa och slappa!


Nu är det 10 dagar kvar till utsatt tid - SÅ SPÄNNANDE!


Vi önskar alla våra bloggläsare en trevlig vecka och visst känns det som att våren är på väg :-))

Av Magdalena - 12 mars 2009 12:37

Tummelisa påminner om en liten vaggande anka, fast med en viftande svans och ingen näbb. Liten på jorden är hon redan med sina 26 cm, men det har inte hindrat henne att hoppa upp och ner i soffor och sängar men nu är det tvärstopp! Hon försöker (trots allt en dp!) men hur hon än gör så är magen ivägen och hon måste få hjälp med att komma upp. Det är i runda slängar två veckor kvar och vi gissar för fulla muggar härhemma på antal, kön och färg.

TACK alla ni som har hört av sig om en Tummelisa-valp! Jag kan tro att ni väntar och längtar lika mycket som vi gör härhemma :-) Snart så!!!

Av Magdalena - 9 mars 2009 21:29

NU ÄR HAN HÄR!!!! Vår röda lilla tysk!

Vi startade i fredags eftermiddag till Hanroth i Tyskland och var framme cirka 24 h senare. Ria som uppfödaren heter bor i Hanroth, en bit ner i Tyskland. Vi kom hem i natt klockan 3. Väldigt glada och nöjda med vår tripp!

Det allra bästa var att när vi bokade en valp från denna kombination hade vi ingen aning om att jordbruksverket skulle släppa på rabieskravet, så glädjen var stor när vi fick veta det och ännu större var den när vi fick klartecken att ta hem CASPIAN till Sverige före 12 veckors ålder. Välkommen hem, CASPIAN!   


En glad liten valp fick vi med oss hem, tusen tack Ria på Ria's Sommerwind's kennel i Tyskland för denna lilla goding! 


VARMT VÄLKOMNA till oss på Dogbytes Kennel, säger vi till, Pia och Jörgen som ska rå om guldklimpen tillsammans med oss :-)) och lycka till med denna lilla godbiten!

Av Magdalena - 2 mars 2009 01:19


Jepp, nu är den här! Som vi har längtat....men vi får nog vänta ett tag till med tanke på vädret utanför fönstret. Det är iaf rätt månad, nu är det VÅR ;-)


Det har varit en underbar helg på alla sätt och vis. Lite mer snö har vi fått som täcker över all is som ligger under. Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man är ute och traskar annars blir det nog lätt en vurpa eller två. Men, som de brukar säga: ”finns inget dåligt väder bara dåliga kläder” och just nu är det dubbväder… Dock är jag lika envis som en dvärgpinscher och vi glider fram alla fyra som små isballerinor.... Hahaha! Vi har den turen att bo bredvid skogen och har man kommit in en bit är det inte halt. Hundarna älskar att få springa lösa och de studsar fram som popcorn över stock och sten. Det bästa med att vara ute vintertid är att komma hem med tre glada, nöjda och trötta hundar med rosor på kinderna!

 

Om solen skiner från en klarblå himmel även imorgon får kameran följa med, så då kanske det kommer några bilder…


Välkommen hit!


Varmt välkommen till vår BLOGG.

33 dvärgpinschrar har namnet Dogbytes i sitt prefix och vår första kull föddes 2006 och vår sista 2010.


Våra blogginlägg

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv från juli 2007

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards