Alla inlägg under juli 2007

Av Magdalena - 8 juli 2007 23:41


och vädret behöver vi INTE tala om...


Men, vad ska man hitta på inomhus en hel helg då? Ja, vi har gjort följande:

1.) Fyllt godis (ja, light eftersom mina hundar har otroligt lätt för att gå upp i vikt) i toarullar och tejpat alternativt tryckt ihop. Det tar en stund att få upp. Först ska tejpen draaaaaaas långsamt bort, enligt Tequila, och placeras i en fin hög bredvid. Sedan ska man långsamt flisa sönder toarullen för att därefter njuta av läckerbitarna. Heter man Tummelisa får det inte finnas någon tejp, för hennes motto är: "har jag bara fått det av matte går det att käka upp" ;)

2.) Dra på sig gummistövlar och regnkläder och trotsa vädrets makter. Att hoppa över vattenfyllda diken och bege sig ut i den djupa i skogen, är rätt roligt fast man är en dvärgpinscher.

3.) Ligga och slappa i mattes alternativt husses knä och bara njuta av livet.

4.) Kloklippning är ju en självklar aktivitet...

5.) Kurragömma inomhus...döskoj fast jag gömmer mig på samma ställe. Hm!


Ja, det var ett litet axplock av vår helg!

Önskar er alla en trevlig ny vecka.


Ps. Klicka här om ni vill komma till en kanonbra sida med massa aktivitetstips till din hund.


Av Magdalena - 7 juli 2007 01:50

Nu är iallafall jag och hundarna innerligt trötta på allt regnande :(

Jag har i stort sett hela baksidan av trädgården inhägnad men det är stört omöjligt att få hundarna att snabbkissa därute medan jag står i tryggt förvar från regnet under altantaket. Det är nämligen så att mina hundar hatar spöregn (och jag med)...så det är bara att kränga på sig regnkläder och stövlar och gå ut med hundarna även för "sista kisset innan sängdax". Då av någon konstig anledning tycker de att det är ok och tar god tid på sig. Hm, märkligt!!! När vi väl kommer innanför dörren blir de smått tokiga och rusar runt hela huset, ner i källaren, upp i sängarna och jagar varandra tills de blir snustorra.


Man har inte en enda tråkig sekund med en dvärgpinscher i huset ;-)


Imorgon hoppas vi på bättre väder....

Sov-Gott Alla!

Av Magdalena - 5 juli 2007 14:57

eller inte ;-) Det verkar vara ett riktigt grodår i år, vi hade en tapper liten aspirant på tvättstugegolvet i källaren. Det som förbryllar är mest hur den kom dit. Hoppade den nerför källartrappan eller *skratt* Ja, jag fattar faktiskt inte hur den kom dit. Det var tur för grodan att inte hundarna fick tag i den för då hade det blivit grodlår till middag, som förövrigt sägs vara en delikatess...


Idag har jag och Tummelisa tränat lite utställning och det går väl sisådär. Mätstickan tror hon är ett slags tortyrredskap. Men vi mäter och belönar och det är högst intressant vilka olika mått man får. Hon mäter alltfrån 26 cm till cirka 29, allt beroende på hur hon står. Med andra ord måtten man finner på SKK hunddata får man nog ta med en nypa salt. Det bästa är nog att ta ett medelvärde på de olika måtten en och samma hund har. 


Nu är det nedräkning till vår Cypernresa och jag vill passa på att tacka

mina "hundpassare" redan nu som åtar sig den digra uppgiften att ta hand om våra små råttor.

Tack, ni är GULD värda.



Av Magdalena - 4 juli 2007 17:23

Oj, det bara kryllar av blåbär i skogen som skriker efter att förvandlas till paj. Med spann, en sjuåring i hälarna (är barnvakt) och hundar begav vi oss ut i den småländska skogen. Som hundägare vill man INTE plocka bären utmed spåret *tvi vale* utan vi klättrade över stockar och rotvältor för att hitta vårt blåbärsparadis.


Det tog två timmar att plocka två liter, men det är klart vi hade blåbärstjuvar med oss! Hundarna var såklart lösa och åt blåbär för fulla muggar direkt från riset, men vid ett obevakat ögonblick dök Tummelisa ner i vår lilla spann och fyllde hela munnen med blåbär.


Blålila om händer, tassar och munnar och överdrivet stolta över vårt kap begav vi oss samma väg hem som dit, det vill säga över stockar och rotvältor. Hundarna somnade av ren utmattning och jag skred till verket med pajbestyren.


En halvtimme efter vår promenad fylldes huset av ljuvlig pajdoft.

Tio minuter senare var pajen ett minne blott. Huja!!! Det tog alltså cirka tre timmar att få till stånd en blåbärspaj(!) men blott tio minuter att käka upp den på. Obegripligt ;-)



Av Magdalena - 4 juli 2007 01:28

De flesta av er vet redan att det kommer införas ett förbud mot att ställa kuperade hundar efter årsskiftet. För er som inte vet, skickar jag med en länk.


Kuperade hundar

Av Magdalena - 3 juli 2007 22:28

Oavsett väder så måste man bege sig ut i skog och mark...när man är hundägare. Det är just det som är den stora fördelen med att ha hund!


Får de bara vara lösa så går det toppenbra. Det finns ju så mycket gott att lukta på; vad sägs om döda möss, en och annan korv...?*urk* Allra bäst är det att se hundarna skutta runt och flyga över små diken och man ser verkligen hur de njuter av att vara just hundar :-)

Det bästa Tequila vet är att vara ute och då får hon ståndöron ;-)

 
Här går de balansgång...

Här går jag balansgång....ej lika träffsäker som jyckarna...


Antingen är gräset högt eller hundarna små....


En flygande hund...som kastar sig in i djungeln


Tequila mitt i träsket...


Tummelisa testar vattnets Ph.


Dogbytes Tummelisa

Av Magdalena - 3 juli 2007 18:11

Förra veckan när jag och hundarna var ute på kvällspromenixen stötte vi på ett par med en dvärgpinscher i kopplet. Detta är inget som händer varje dag för Moheda är litet och man har "koll" på vilka raser som finns i vår lilla by. Paret med dvärgpinschern började genast veva på armarna och ropa på oss... Vi stegade såklart fram och hundarna blev ju genast nyfikna på sin rasfrände. Hunden var svanskuperad och vackert röd. Det visade sig att paret var bosatta i Amerika.

Tänk vad glad man blev över det mötet :-)

Välkommen hit!


Varmt välkommen till vår BLOGG.

33 dvärgpinschrar har namnet Dogbytes i sitt prefix och vår första kull föddes 2006 och vår sista 2010.


Våra blogginlägg

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Juli 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv från juli 2007

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards